2022-03-01 06:30Pressmeddelande

Vinterspår 2022 - 5-6 mars

Väg ner mot Lindessjön. Röd huslänga till höger, Vinterspår-skylt i förgrunden.

Snart börjar Vinterspår 2.0. I år är det rekord på utställare. Vi har 146 st på 31 platser runt om i Lindesbergs kommun. Från Ramsberg i norr till Skogsmossen längst ner i söder.

Vi märker att det finns ett sug efter att vara med och att ge sig ut på kommunens största kulturevenemang. Vi känner oss väldigt tursamma som ändrade datumet för evenemanget från februari till mars så att vi kan genomföra det utan några restriktioner. I år konkurrerar vi endast med Vasaloppet.

Det finns så mycket roligt, intressant och spännande att välja på under Vinterspår - här lyfter vi några godbitar. Vi har några nya platser och utställare som är intressanta. Det första är Resta, som finns i våra norra delar. Där hittar man fyra konstnärer med skilda uttryck som trähantverk, måleri, fotografi, skulptur och blandteknik.

I Lindesberg ställer Mattias Noonen och Anya Blom ut under Vinterspår. Mattias tar fantastiska naturbilder och Anya visar upp sina skulpturer.

Precis utanför Lindesberg finns Björkhyttan och där visar dottern Lilith sin fars skulpturer. Allan Runefelts skulpturer finns representerade i många kommuner runt om i Sverige.

I söder har ett nytt konstnärskollektiv slagit upp sina portar. Konstateljén i Fellingsbro visar upp sina 3 medlemmars alster.

Det går också att se dansföreställningar för barn. I Spannarboda är det en föreställning som heter Trädets viskningar och i Frövifors pappersbruksmuseum ges det tillfälle att se Jaguaren.

Kom och upplev Vinterspår 5-6 mars kl.10-16 i hela Lindesbergs kommun.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre