2022-08-22 10:06Pressmeddelande

Välkommen till invigning av torg och resecentrum i Guldsmedshyttan, onsdag 24 augusti kl. 11.00

Torget i Guldsmedshyttan.

Tillsammans med Region Örebro län har vi byggt ett nytt torg och resecentrum i Guldsmedshyttan. Arbetet har gjorts för att öka tillgängligheten och göra området säkrare för resor till och från Guldsmedshyttan. Lindesbergs kommuns tekniska förbund, Samhällsbyggnad Bergslagen, har utfört arbetet med att färdigställa området.

- Det händer mycket i Lindesbergs kommun. I samarbete med Region Örebro län har Guldsmedshyttan fått ett nytt torg och resecentrum. Det har blivit en säkrare och bättre plats för resenärer och besökare till lokala företag, restauranger och butiker. Det känns fantastiskt, säger Bengt Storbacka, kommunstyrelsens ordförande.

Torget är tänkt som en trevlig mötesplats med möjlighet till torghandel. På torget finns den första informationsskylten för Kulturvägen Stripa till Stjärnfors. Lindesbergs kommuns andra fjärrvärmeuppvärmda bänk finns även på torget. Den är ett bidrag från Linde Energi och återvunnen spillvärme från närliggande industri värmer fint under kalla dagar.

- Torget med dess olika funktioner och torgets läge gör Guldsmedshyttan ännu mer attraktiv som bostadsort. Det är också ett led i att långsiktigt stärka kollektivtrafiken i kommun och region, vilket gynnar klimat, arbetspendling och besöksnäring, säger Bengt Storbacka.

Till invigningen är lokala företag och ortsbor självklart inbjudna. Välkommen!   


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Bengt Storbacka
Oppositionsråd
Bengt Storbacka