2022-06-08 09:47Pressmeddelande

Välkommen på pressträff när vi avtäcker det vinnande insektshotellet

Bin som flyger framför ett insektshotell.

Arbetsmarknadsenhetens snickeri har tillverkat insektshotell som ska placeras på olika platser i kommunen. Måndag 13 juni avtäcker vi det andra hotellet utanför boendet Tallen i Frövi - välkommen på pressträff.

I höstas kom det in ett medborgarförslag som resulterade i att Arbetsmarknadsenhetens snickeri producerar ett antal insektshotell. Hotellen ska gestaltas som olika byggnader i kommunen och i januari utlyste vi en tävling om vilka byggnader det skulle bli. Tävlingen är avslutad och nu avtäcker vi vinnarbidraget i Frövi.

Vi vill bjuda in press och nyfikna invånare att vara med när vi avtäcker hotellet. På plats finns Arbetsmarknadsenhetens snickeri och representanter från Samhällsbyggnad Bergslagen.

När?

Måndag 13 juni kl.11.00.

Var?

Korsningen Järnvägsgatan och Gruvgränd, i parken närmast boendet Tallen i Frövi.

 


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.

Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros
Kari Labermo
Handledare arbetsmarknadsenhetens snickeri
Kari Labermo