2022-04-01 09:44Pressmeddelande

Välkommen på pressträff när vi avtäcker det första insektshotellet

Bin som flyger framför ett insektshotell.

Arbetsmarknadsenhetens snickeri har tillverkat insektshotell som ska placeras på olika platser i kommunen. Onsdag 6 april avtäcker vi det första hotellet utanför Bergsparken i Lindesberg - välkommen på pressträff.

I höstas kom det in ett medborgarförslag som resulterade i att Arbetsmarknadsenhetens snickeri producerar ett antal insektshotell. Hotellen ska gestaltas som olika byggnader i kommunen och i januari utlyste vi en tävling om vilka byggnader det skulle bli. Tävlingen är avslutad och produktionen av vinnarbyggnaden pågår för fullt men redan nu finns ett annat hotell redo att avtäckas.

Vi vill bjuda in dig till pressträff. Roger Sixtensson, Elin Axelsson och Jonas Bernström finns på plats när Arbetsmarknadsenhetens snickeri, Kari Labermo och deltagarna Andreas Jacobsson och Habib Hesore överlämnar verket de skapat.

När?

Onsdag 6 april kl.11.00.

Var?

Entrén till Bergsparken i Lindesberg.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros