2022-09-01 07:18Pressmeddelande

Välkommen på familjedag i Råsvalslund

Rastplatsen i Råsvalslund. Bord och informationstavla.

Lördag 10 september kl. 13-15 bjuder vi in till familjedag i Råsvalslund. Det blir lekar och tipspromenad. 

- Ta med familjen på familjedag och prova på ”vikingapyssel”, lekar, runskrift och överraskningar. Det kommer finnas en tipspromenad med hjälp av den digitala guiden Råsvalslund— en vikingatida boplats och en nutida betesmark, berättar Helen Sannerstedt, museiintendent.

I utkanten av Guldsmedshyttan finns ett stort område med fornlämningar efter både boplatser och gravfält. Platsen heter Råsvalslund, här fanns en permanent bosättning redan på 800-talet, under vikingatid. Idag är området betat och floran visar spår av en lång tid av hävd.

Ta gärna med en fikakorg!

Hitta till Råsvalslund

Råsvalslund ligger i närheten av väg 50, en och en halv mil norr om Lindesberg, i Guldsmedshyttan. Sväng av vid skylten mot Råsvalslund, på en grusväg som heter Råsvalsvägen. Det finns parkeringsplatser vid ishallen, därefter promenad till fornlämningsområdet. Ett par hundra meter ned på vägen finns en besöksparkering med några få parkeringsplatser. Därifrån är det en kort promenad till området. Det finns inga preparerade gångvägar och i hagen får man gå i terrängen.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
Helen Sannerstedt