2022-03-29 12:28Pressmeddelande

Utställningen "Wedevåg - 700-årig historia" invigs lördag 2 april

Två smeder i redskapsfabriken 1929, Erik Nilsson och August Kolmodin.Smederna Erik Nilsson och August Kolmodin i redskapsfabriken 1929.

Lördag 2 april kl. 11.00 öppnar vi och inviger den nya utställningen "Wedevåg - 700-årig historia" i Kulturarvshörnan på Lindesbergs Stadsbibliotek.

Redan på lördag 2 april öppnar vi sommarens utställning. Denna gång uppmärksammas Wedevåg och dess 700-åriga historia. Vi får inblick i verksamheten från hytta – till bruk – till industri. Utställningen sker i samarbete mellan Sten B Norén och Kultur- och fritidsenheten. Utställningen går att se från 2 april till 31 juli.

– Det är viktigt att vi lyfter kulturhistorien och kulturmiljöer i hela kommunen. Och den här utställningen ger en fin introduktion till Wedevågs långa historia, berättar Helen Sannerstedt, museiintendent på Lindesbergs kommun.

Varmt välkomna till invigningen av utställningen i Kulturarvshörnan på Lindesbergs Stadsbibliotek lördag den 2 april kl 11.00.

Sten B Norén berättar om utställningen och det blir visning av film.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
Helen Sannerstedt