2023-06-19 15:03Pressmeddelande

Thomas Lindberg slutar som förvaltningschef på barn-och utbildningsförvaltningen

Thomas Lindberg, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Lindesbergs kommun. Thomas Lindberg, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

I september avslutar Thomas Lindberg sin tjänst som förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Lindesbergs kommun. Nya utmaningar väntar när han tillträder som kommunchef på Skinnskattebergs kommun.

Efter fem år som förvaltningschef i Lindesbergs kommun väljer Thomas Lindberg att gå vidare. I september påbörjar han sin nya tjänst som kommunchef på Skinnskattebergs kommun.

− Jag har verkligen uppskattat det driv och det engagemang som finns i kommunen för att utveckla vår verksamhet. Jag har lärt mig mycket som jag nu kan ta med mig till min nya arbetsplats i Skinnskatteberg. Ett stort tack till alla medarbetare, chefer och övriga kollegor för fem bra år i Lindesberg, säger Thomas Lindberg.

Thomas tillfälliga ersättare blir Michael Tybell, nuvarande verksamhetschef för grundskolan i Lindesbergs kommun. Michael har arbetat som verksamhetschef i fyra år och dessförinnan som rektor i kommunen sedan 2003.

− Jag är glad över förtroendet och förväntansfull över att få möjlighet att driva arbetet vidare inom barn- och utbildning under nästa läsår. Vi står på en stabil grund i Lindesbergs kommun men har samtidigt stora utmaningar framför oss. Ekonomiska förutsättningar och strukturförändringar inom både förskola, grundskola och gymnasiet är viktiga frågor som kommer vara prioriterade framöver, säger Michael Tybell.

− Jag har stort förtroende för Michael och hans kunskap inom skolområdet, han kan kommunen och har jobbat här i många år, avslutar Lindberg.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Henrik Arenvang
Kommundirektör
Henrik Arenvang