2021-06-11 08:00Pressmeddelande

Sommarutställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek

Konstverk av Ida Rosén Branzell. Konst av Ida Rosén Branzell visas i Galleri konstrummet i sommar.

Den 12 juni öppnar sommarutställningen ”Finns med mig och dagen” av Ida Rosén Branzell. Det blir ingen vernissage men ett Finissage-kalas den 13 augusti, för då hoppas vi kunna få möjlighet att umgås.

Ida bor sedan några år tillbaka i Fellingsbro, Lindesbergs kommun. Ida är konstnär och illustratör och hennes alster tar ofta sats ur ett miljö- och/eller barn-perspektiv.

- Jag ser livet som en ständig rörelse i vilken jag hoppas kunna följa med och ständigt fortsätta att utvecklas! säger Ida Rosén Branzell.

Kanske har du sett Idas konst på vägen. Hon är konstnären bakom konstverket på Lindesbergs biblioteksbuss.

Hon har sina rötter i Västerås och där kan man hitta flera offentliga verk som Ida har gjort. Som Västerås sjukhusentré – en gestaltning med bland annat träskulpturer för barn, Lasse Färnlöfs plats – belysta skulpturer i corténstål, Stenpoesin där Tomas Tranströmers haikudikter blästrats in i granitsten och placerats i Västerås gatubild, samt Tomas Tranströmers plats, där bland annat rådjursspår blästrats in i gatubeläggningen tvärs över torget vid stadsbiblioteket.

Ida är en skicklig tecknare och barnboks illustratör så vi ser verkligen fram emot hennes utställning i Galleri Konstrummet på Lindesbergs Stadsbibliotek. Utställningen hänger fram till 17 augusti och har samma öppettider som biblioteket.

Mer om Ida och hennes konst hittar du på hennes webbsida


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre