2024-05-07 09:09Pressmeddelande

Sommarens utställning i Museum 20 kvadrat - Lappa och laga

Lappad turkos socka och brunt garn.

Den 11 maj invigs sommarens utställning i Museum 20 kvadrat, Mötesplats Grenverket. Utställningen, Lappa och laga - en utställning om konsten att laga det som är trasigt, finns att se från 11 maj – 31 oktober.

Sommarens utställning Lappa och laga visar exempel på hur trasiga föremål förr i tiden sinnrikt reparerades och lagades. Utställningen vill inspirera till att återuppväcka dessa kunskaper för att laga saker även idag.  Det blir visningar, workshop,  specialvisningar med prova-på aktiviteter, boksamtal och lovaktiviteter, berättar Helen Sannerstedt, museiintendent på kultur- och fritidsenheten.  

Invigningen av utställningen är lördag den 11 maj klockan 11.00 i Museum 20 kvadrat, mötesplats Grenverket (Lindesbergs bibliotek).

Under sommaren blir det visningar av utställningen följande datum:

  • Måndag 17 juni kl. 13
  • Måndag 24 juni kl. 13
  • Måndag 29 juli kl. 13
  • Måndag 19 augusti kl. 13

För frågor och mer information om visningarna kontakta:

Helen Sannerstedt, museiintendent. helen.sannerstedt@lindesberg.se


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
Helen Sannerstedt