2023-06-14 11:38Pressmeddelande

Sommarens utställning i Museum 20 kvadrat

Porträtt på Märtha Gahn.

Lördag 17 juni kl.11 är det invigning för sommarens utställning i Museum 20 kvadrat, Mötesplats Grenverket. Utställningen handlar om textilkonstnären Märtha Gahn. Utställningen pågår 17 juni-17 september.

Märtha Gahn var under många årtionden en av Sveriges mest kända textilkonstnärer. Hennes produktion sträcker sig från 1920-talet fram till 1970-talet och omfattar allt från enkla brukstextilier till praktfullt broderade kyrkoskrudar och dyrbara handknutna mattor.

- I år är det 50 år sedan Märtha Gahn dog. Det vill vi uppmärksamma med en utställning om henne under sommaren, berättar Helen Sannerstedt, museiintendent på Lindesbergs kommun.

Hennes största inspirationskälla var den svenska floran. Under hela hennes produktion återkommer hon till barndomens färger och former i Bergslagens landskap och herrgårdsmiljön på Kåfalla.

Varmt välkomna till invigningen av utställningen i Museum 20 kvadrat lördag 17 juni kl.11.

Visningar i utställningen

Plats: Museum 20 kvadrat, Grenverket, övre våningen i biblioteket.

Tisdag 20 juni kl.13

Måndag 3 juli kl.13

Måndag 10 juli kl.13

Tisdag 15 augusti kl.13

Tisdag 22 augusti kl.13

Tisdag 29 augusti kl.13

Tisdag 5 september kl.13


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
Helen Sannerstedt