2023-06-22 14:12Pressmeddelande

Seniorerna surfar vidare under sommaren

Senior man och kvinna med surfplatta.

I Lindesbergs kommun pågår ett projekt som heter ”aktivitet och gemenskap för seniorer med hjälp av digital teknik”.  Som en del i projektet har det ordnats Surfcaféer där seniorer fått lära sig grunderna i sin mobil. Nu pågår Sommarsurfarna som är en fortsättningskurs under v.24-26.

Surfcaféerna har fungerat som en mötesplats för seniorer som har frågor och funderingar om den digitala världen. På träffarna har det varit olika teman till exempel hur man skickar sms och bilder, laddar ner appar och scannar qr-koder. Hittills har 230 seniorer deltagit.

Efter kursavslut är det många som önskat en fortsättning om att lära sig mer, framförallt om olika digitala tjänster som de har nytta av i sin vardag. Därför föddes idén om Sommarsurfarna som är en fortsättningskurs på tre heldagar som pågår under v.24-26.

Sommarsurfarna kommer att vara på tre olika orter i kommunen. I gemenskap med andra får deltagarna tillfälle att lära sig att parkera och köpa buss eller tågbiljett med olika appar.

- Vi kommer även gå igenom saker för nöjes skull som att lära ut hur man tar bättre bilder med sin mobil, digital frågesport och testa på AI. Även gästföreläsare kommer att delta. Sammanlagt har 56 seniorer anmält sig till Frövi, Stråssa eller Lindesberg,  säger Anna-Lena Skeneby och Angelica Rodenfelt som arbetar i projektet och som anordnar Sommarsurfarna.

Förra sommaren hade projektet hjälp av två av kommunens feriearbetare, vilket var mycket uppskattat av seniorerna. Så blir det i år också, men nu får de vara med på Sommarsurfarna. I höst fortsätter surfcaféerna i norra delen av Lindesberg och i Fellingsbro.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Anna-Lena Skeneby
Projektledare "Digitala aktiviteter för seniorer"
Anna-Lena Skeneby
Angelica Rodenfelt
Projektledare "Digitala aktiviteter för seniorer"
Angelica Rodenfelt