2024-02-02 07:21Pressmeddelande

Samiskt författarbesök på Grenverket

Moa Backe Åstot.Moa Backe Åstot. Fotograf: Carl-Johan Utsi.

Vi har nöjet att få bjuda in den prisbelönta samiska ungdomsförfattaren Moa Backe Åstot till Lindesbergs kommun. Författarbesöket äger rum på Lindesbergs stadsbibliotek torsdagen den 8 februari, kort efter Samernas nationaldag den 6 februari.

Moa vill ge nya perspektiv på den samiska kulturen och den samiska identiteten, men även ge utomstående en inblick i hur det kan vara att leva som ung same idag. Böckerna rekommenderas till ungdomar från 12 år, men även till vuxna.

Moa Backe Åstot, född 1998, är renägande same och bosatt i Jokkmokk. Romandebuten Himlabrand vann Studieförbundet Vuxenskolans Författarpris, Slangbellan och Norrlands litteraturpris samt nominerades till Augustpriset 2021 och Nordiska rådets barn- och ungdomslitteraturpris. 2023 kom hennes andra roman Fjärilshjärta.

Ta chansen och kom på en lärorik och gemytlig författarafton på biblioteket.

Plats: Lindesbergs stadsbibliotek, mötesplats Grenverket.

Tid: Torsdag 8 februari kl. 18 – 19.

Gratis. Ingen föranmälan.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Oskar Larsson
Bibliotekarie
Oskar Larsson