2021-09-20 15:01Pressmeddelande

Ruttet djurfoder dumpat i kommunen igen

Ruttna höbalar utanför kommunhuset i Lindesberg.Så här såg det ut i juni utanför kommunhuset när höbalarna dumpades.

Ruttet djurfoder hittades i helgen dumpat på flera platser i kommunen. Händelserna är polisanmälda. Liknande händelser har inträffat tidigare och polisen får nu utreda sambandet.

Under helgen har någon eller några valt att dumpa ruttet hö på olika platser i Lindesbergs kommun. Händelserna har rapporterats om i media. Liknande händelser inträffade i somras. Samtliga händelser är polisanmälda och polisen har tagit upp en anmälan om egenmäktigt förfarande.
- Någon eller några har valt att visa sitt missnöje över kommunens arbete genom att dumpa ruttet djurfoder på olika platser. Vi förstår att det uppstår mycket frågor om varför det här har skett. Även vi i kommunen försöker förstå hur någon kan välja att utsätta invånare för trafikfara och medarbetare för hot på det här viset, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.
Nerikes Allehanda har tidigare rapporterat om en enskild person som delvis har tagit på sig händelserna och hänvisat till en tvist om ett skadeståndsärende med Samhällsbyggnad Bergslagen som utfört uppdrag åt Lindesbergs kommun. Lindesbergs kommun och Samhällsbyggnad Bergslagen har överlämnat till polisen att utreda om skadeståndsärendet är kopplat till dumpningen av ruttet djurfoder eller inte.
- Vi har bekräftat att vi har ett sådant ärende, men vi behöver överlämna allt till polisen att utreda och det är inte vår roll att fara med vidare spekulationer. Självklart vill vi vara transparenta och ge svar på varför det här sker. Men det är svårt innan utredningen är klar, säger Ola Westin, förbundschef för Samhällsbyggnad Bergslagen.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Ola Vestin
Förvaltningschef tekniska förvaltningen
Ola Vestin