2024-02-28 15:21Pressmeddelande

Reparation av konstverket Svävande lind

Konstverket svävande lind i rondell i Lindesberg.

Konstverket Svävande Lind har tillfälligt plockats ner. Konstverket behöver repareras och kommer efter det ställas tillbaka.

I rondellen mellan Lidl och Röda korset i Lindesberg står sedan 2006 konstverket Svävande Lind. Nu har kommunen tagit ner konstverket då det behöver repareras. I helgen upptäcktes det att ett stag rostat sönder och brutits av, sannolikt har den starka vinden i veckoslutet bidragit till detta. I väntan på reparation kommer konstverket förvaras i ett av kommunens förråd.

År 2006 köpte kommunen in konstverket Svävande Lind av Charlotte Öberg Bakos. Svävande Lind är ett uppskattat och omtalat konstverk i rondellen vid Snickerifabriken, Lidl och Röda korset i Lindesberg.

Charlotte Öberg Bakos är en konstnär som under många år arbetat med skulpturala offentliga konstverk. Hon utforskar mellanrummen i luft, rymd, rytm, tyngd. En samverkan mellan en svävande kropp och luftens skenbara tomrum. Hennes konst finns representerad i Uddevalla, Gnesta, Enköping, Ekerö mfl.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre