2023-03-30 14:17Pressmeddelande

Pressinbjudan - Nyinvigning av bibliotekets renoverade lokaler

Vågformad bokhylla fylld med böcker på Lindesbergs nyrenoverade bibliotek.

Lördagen den 1 april är det äntligen dags för nyinvigning av Kultur- och fritidsenhetens publika lokaler i Lindesberg.
- Efter renoveringen kommer lokalerna vara så mycket mer än ett bibliotek, säger Sara Sporre, kultursekreterare på Lindesbergs kommun.

Det var den 1 september förra året som Lindesbergs bibliotek stängdes för renovering. Sju månader senare är det äntligen dags för invigning av de nyrenoverade lokalerna som kommer bestå av så mycket mer än ett bibliotek. Från lördag 1 april kommer lokalerna även inrymma en Infopoint för turism, ett litet museum, ett konstrum, ett kulturhistoriskt arkiv och en samlingplats för föreningsverksamhet. Lokalerna kommer dessutom vara öppna klockan 07-22 varje dag för de som har ett meröppet-kort. 

Ytan för barn och unga har utökats, efter renoveringen finns både tv-spelsutrustning och en ny skaparhörna. Barn- och ungdomsperspektivet kommer finnas med även efter invigningen och de yngre besökarna ska få möjligheten att påverka delar av det som är kvar att inreda. 

Även hållbarhetsperspektivet har spelat en viktig roll i renoveringsarbetet, en stor del av inredningen är återbrukad. 

Vi har målat och klätt om möbler som tidigare har funnits i lokalerna. Vi har även cirkulerat möbler från Återbruket, kommunens återbruksverksamhet, säger Sara Sporre. 

Vi vill nu bjuda in press och invånare att vara med när vi inviger Kultur- och fritidsenhetens nyrenoverade lokaler på lördag 1 april. Invigningen kommer bjuda på ett fullspäckat program av filmvisning, poesi, dansuppvisning och mycket mer. Under invigningen kommer även byggnadens nya namn att avslöjas. 

Invigningstal och bandklippning sker klockan 10.30.

Varmt välkomna!


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre