2023-06-09 10:19Pressmeddelande

Pressinbjudan - Första spadtag för ombyggnad av förskolan Björken

Illustrationsbild av förskolan Björken efter den planerade ombyggnationen.

Den 13 juni klockan 10.30 tar vi det första spadtaget för ombyggnationen av förskolan Björken tillsammans med FALAB och entreprenör Tommy Allström Byggproduktion AB. 

Nu är det dags att sätta spaden i marken och påbörja ombyggnationen av förskolan Björken i Lindesberg. Den nya förskolan kommer ha plats för 200 barn uppdelade på tio avdelningar med en gemensam matsal och ett tillagningskök dimensionerat för cirka 250 portioner. Det kommer satsas stort på en god utemiljö indelad i tre zoner; en trygghetszon, en aktivitetszon och en upptäckarzon.   

Förskolan byggs ut av Fastigheter i Linde AB (FALAB) på uppdrag av kommunens barn- och utbildningsförvaltning. FALAB som fastighetsägare har upphandlat Tommy Allström Byggproduktion AB (TAB) som ska genomföra byggnationen i två etapper. Byggstart för den första etappen är beräknad till efter sommaren. Den andra etappen innehåller en helrenovering av Björkens befintliga lokaler. 

Vi vill bjuda in press att medverka när vi tar det första spadtaget för nya förskolan Björken. På plats finns barn- och utbildningsnämndens ordförande Lillemor Bodman, verksamhetschef Kristina Öhrn och representanter från FALAB.

Datum: Tisdag 13 juni 
Tid: Klockan 10.30 
Plats: Förskolan Björken, Parkvägen 13 Lindesberg

Varmt välkomna!

 


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Kristina Öhrn
Verksamhetschef förskola
Kristina Öhrn