2023-05-26 14:11Pressmeddelande

Pressinbjudan - avslutning för intern språksatsning

Från vänster: Förskoleassistenter Raida, Nunik, Farhiya och Samira.Från vänster: Förskoleassistenter Raida, Nunik, Farhiya och Samira.

På tisdag den 30 maj, klockan 14.30, är det avslutning för de sju förskoleassistenter som idag genomför den interna språksatsningen Svenska i förskolan. Avslutningen genomförs i Gula villan i Lindesberg. 

Lindesberg kommun har skapat ett eget upplägg av utbildningen Svenska i förskolan utifrån den språkinventering som har genomförts och de behov som verksamheterna har. Idag är det totalt sju förskoleassistenter som går utbildningen under två terminer, hösten 2022 och våren 2023. Språksatsningen innebär 3 timmars lektion varje tisdag, varannan vecka lärarledd och varannan vecka som självstudier. 

Vi bjuder in press att medverka på avslutningen som bjuder på en klassisk samling där deltagarna får visa vad de har lärt sig under året. Detta i form av högläsning med gott uttal, berättande med rekvisita, experiment, sång och dans. Eleverna kommer även få intyg på att de har gått kursen. Verksamhetschef Kristina Öhrn kommer avsluta med att säga några ord.

Var: Gula villan, Lindesberg 
När: Tisdagen den 30 maj 
Tid: Klockan 14.30

Varmt välkomna!


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Kristina Öhrn
Verksamhetschef förskola
Kristina Öhrn