2022-03-03 11:32Pressmeddelande

Ny samverkansöverenskommelse och ett gemensamt medborgarlöfte – Välkommen på pressträff

Entrén till kommunhuset i Lindesberg.

Vi kommer tillsammans med polisen att presentera en ny samverkansöverenskommelse och ett gemensamt medborgarlöfte om kommande års prioriterade insatser mot en gemensam målbild. Välkommen att vara med på vår pressträff.

Tid: fredag 4 mars klockan 11.30

Plats: Lindesbergs kommunhus, framför entrén

Lindesbergs Brottsförebyggande råd, BRÅ, är en samverkansgrupp som består av representanter från polisen och Lindesbergs kommun. Rådet verkar för att brottsligheten ska minska och tryggheten öka. Det är det brottsförebyggande rådet som tagit fram medborgarlöftet. Medborgarlöftet är bland annat till för att effektivisera det lokala brottsförebyggande arbetet.

- Samarbetet med Polisen är mycket bra och den veckovisa avstämningen mellan polis och kommunens tjänstepersoner gör att vi kontinuerligt vet vad som är viktigt och behöver göras. Medborgarlöftet bygger på en gemensam analys och kontinuerlig omvärldsbevakning, säger Bengt Storbacka, Kommunstyrelsens ordförande.

Under fredag förmiddag samlas kommunens brottsförebyggande råd för att bland annat fatta beslut om kommande års gemensamma medborgarlöfte.

- Kommunen ska tillsammans med alla goda krafter, bygga ett långsiktigt socialt hållbart samhälle. Det sparar lidande och förebygger samhällskostnader som faktiskt kan undvikas, avslutar Bengt Storbacka.

Fredag 4 mars kl. 11.30 finns kommunstyrelsens ordförande Bengt Storbacka och lokalpolisområdeschef Sandra Hedling tillgängliga för intervjuer och fotografering framför entrén till kommunhuset i Lindesberg. Även kommunpolis Stefan Toll finns på plats för eventuella frågor.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Bengt Storbacka
Oppositionsråd
Bengt Storbacka