2021-11-08 06:30Pressmeddelande

Nu invigs nya skolan i Lindesberg

Lindbackaskolan under kvällstid.

På lördag klockan 10 bjuds det på stort kalas i Lindesberg. Lindesbergs kommun bjuder in till stor invigning av nya skolan.

Vid skolstarten i höstas fick elever i Lindesberg äntligen slå upp dörrarna till den nya skolbyggnaden. På grund av pandemin sköts invigningen upp. Nu bjuder Lindesbergs kommun in till stor invigning med soppa, bröd och underhållning.

Vi är en liten kommun, men den här satsningen på ungas skolgång har varit stor. Skolan är byggd i ett samarbete mellan Lindesbergs kommun, vårt kommunala fastighetsbolag Falab och en lokal entreprenör. Resultatet är en modern skolbyggnad som kommer vara till nytta för generationer framåt, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.

Den nya skolbyggnaden omfattar en yta på 17.700 kvadratmeter och rymmer upp till 600 elever. I skolbyggnaden finns två nya idrottshallar och ett storkök som levererar tretusen portioner om dagen till kommunens förskolor, skolor och äldreboenden.

I anslutning till nya skolan ligger Brotorpsskolan som även den fått ny skrud i samma arkitektoniska stil och byggts till. Där går elever från förskoleklass till klass 6.

Invigning av nya skolan

När? Lördag 13 november
Var? Lindbackaskolan Lindesberg

Program
10.00
Invigningstal
Henrik Arenvang, kommundirektör och Bengt Storbacka (s), kommunstyrelsens ordförande inviger.  

10.20
Intervjuer med representanter från Falab, Barn- och utbildningsnämnden, Lindesbergs Bygg AB, Storköket, rektorer och elever

11.00-14.00

 • Rundvandring Lindbackaskolan
 • Rundvandring Storkök
 • Öppet hus Brotorpsskolan

Vad står mer på programmet?

 • Storköket bjuder på soppa och bröd
 • Trubadur
 • Uppträdanden från elever på kulturskolan
 • Kom-och-möt
  Tjänstepersoner och politiker finns på plats för att prata med dig om vad du tycker och svara på dina frågor.
  Närvarande:
  Henrik Arenvang, kommundirektör
  Bengt Storbacka (s), kommunstyrelsens ordförande
  Roger Sixtensson, VD Falab och Libo
  Pär-Ove Lindqvist (m), oppositionsråd
  Magnus Storm (c), kommunalråd
  Mathz Eriksson (c), kommunalråd

Media hälsas välkomna!


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.