2021-11-12 16:10Pressmeddelande

Nu inviger vi Meröppet på Frövi bibliotek

Entrén på Frövi bibliotek.

Onsdag 17 november kl. 16 invigs Frövi bibliotek som ett Meröppet bibliotek. Det vill vi såklart fira tillsammans med dig. Det blir tal, musik och tilltugg.

- Magnus Storm som är Tillväxtnämndens ordförande kommer att invigningstala. Det blir även musik av en Hornkvartett ur Frövifors Musikkår. Vi bjuder på cider och godis till våra besökare och till barnen delar vi ut ballonger, berättar Elisabet Staaf, bibliotekarie på Frövi bibliotek.

Frövi biblioteks ordinarie öppettider är onsdagar kl. 10-13 och 15-18.

- När Meröppet införs kan du som skriver avtal med biblioteket och registrerar dig som Meröppet-användare få tillgång till biblioteket på egen hand alla dagar kl 7-22.  Det hoppas vi ska underlätta för dig som inte har möjlighet att komma på onsdagar när biblioteket är bemannat, säger Elisabet Staaf, bibliotekarie på Frövi bibliotek.

Vad är ett meröppet bibliotek?

På ett meröppet bibliotek kan du komma in i bibliotekslokalen när personalen inte är på plats. Du gör dina ärenden på egen hand.

När biblioteket är meröppet kan du:

·  låna och lämna böcker och medier i automaten

·  hämta reservationer

·  läsa tidningar

·  studera

·  använda datorer eller trådlös nätverk

·  ha mindre möten, till exempel grupparbete eller bokcirkel.På vissa bibliotek kan du använda bibliotekets datorer, skriva ut, kopiera, skanna och läsa tidningar.

Hur blir jag meröppetanvändare?

Registrera dig som meröppetanvändare under bibliotekens bemannade öppettider. Ta med bibliotekskort och legitimation. Du måste ha fyllt 18 år.Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Elisabet Staaf
Bibliotekarie
Elisabet Staaf