2022-04-14 06:00Pressmeddelande

Nu behöver du ansöka om skolskjuts i Lindesberg

Skolskjutsskylt på ett biltak.Foto: Region Örebro län, Alexander von Sydow

Lindesbergs kommun inför en ny e-tjänst för ansökningar om skolskjuts, eftersom alla som behöver skolskjuts nu måste ansöka om det. Ändringen görs för att minska kostnaderna för skolskjutsarna i Lindesberg.

Onsdag 13 april 2022 öppnade en ny e-tjänst för ansökningar om skolskjuts för elever som går grundskolan i Lindesberg. En nyhet är att alla som behöver skolskjuts måste ansöka om det. Tidigare har alla som haft rätt avstånd till sin skola fått skolskjuts utan att behöva ansöka.

- Vi gör det här för att få en bättre överblick över hur skolskjutsbehovet i Lindesberg ser ut, och förhoppningen är att vi på sikt kan minska kostnaderna för skolskjutsarna, säger Thomas Lindberg, chef för Barn- och utbildningsförvaltningen.

Genom att vårdnadshavare ansöker kan Lindesbergs kommun lämna ett mer korrekt underlag till Länstrafiken som bättre kommer kunna planera och effektivisera skolskjutsarna.

- Vår förhoppning är att Länstrafiken kommer kunna ersätta större fordon med mindre, eller planera om turer så att de bättre passar de behov som finns, säger Thomas Lindberg.

Under april månad kommer det gå ut information till alla vårdnadshavare i Lindesbergs skolor om det nya tillvägagångssättet.

De nya rutinerna gäller endast elever i förskoleklass, grundskola och särskola. Elever i gymnasieskola berörs inte.

Mer information finns på Lindesbergs kommuns webbplats

eller genom att kontakta skolskjutshandläggarna:

skolskjuts@lindesberg.se

 


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.