2024-04-18 06:00Pressmeddelande

Lokala affärer i fokus när Lindesbergs kommun bjuder in företag till upphandlingsdialog

Jennifer Klingvall, upphandlingsansvarig.Jennifer Klingvall, upphandlingsansvarig i Lindesbergs kommun.

Vill du göra affärer med Lindesbergs kommun? Den 13 maj genomför Lindesbergs kommun den andra omgången av den uppskattade upphandlingsdialogen för lokala företag.

Den 13 maj bjuds lokala företagare in till upphandlingsdialog på Lindesberg Arena. Mötet riktar sig både till nuvarande leverantörer och till de som är intresserade av att bli leverantör till kommunen. Under mötet kommer företagarna få höra om hur offentlig upphandling fungerar och vilka upphandlingar som Lindesbergs kommun har på gång framöver.

Vi gör det här för att komma ut och möta det lokala näringslivet, något som dels är viktigt och värdefullt för oss som jobbar med kommunens upphandlingar och dels för de lokala företagens representanter. Det ska bli kul att än en gång komma ut och möta företagen och ta dialogen till nästa nivå. Vi behöver lära oss mer om hur marknaden ser ut för att veta vad som kan upphandlas lokalt och hur vi ställer relevanta krav i våra upphandlingar, säger Jennifer Klingvall, upphandlingsansvarig på Lindesbergs kommun.

Marknadsdialogen är en jätteviktig del av upphandlingsprocessen och för att det i slutändan ska bli en bra affär, både för kommunen och den leverantör som det skrivs avtal med.

Vår förhoppning med upphandlingsdialogen är att öka företagens kunskap om offentlig upphandling och att sänka tröskeln för att fler lokala företag faktiskt ska lämna in anbud. Vi uppmanar alla som är intresserade av kommunens upphandlingar att komma och träffa oss, både nya och vana leverantörer, fortsätter Jennifer Klingvall.

Extra stort fokus i dialogen kommer att ligga på de möjligheter Lindesbergs kommun har att upphandla lokalt.

Jag hoppas att företagarna ser nyttan i att möta oss, att få lära sig mer om hur en upphandling går till, få möjlighet att ställa frågor och tillsammans se möjligheterna till lokala affärer, avrundar Jennifer Klingvall, upphandlingsansvarig på Lindesbergs kommun.

Den andra upphandlingsdialogen är 13 maj kl. 16-18 på Lindesberg Arena.

Mer information om upphandlingsdialogen finns på lindesberg.se/upphandling


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Jennifer Klingvall
Upphandlingsansvarig
Jennifer Klingvall