2023-03-01 07:00Pressmeddelande

Lindesbergs kommuns feriesatsning sommaren 2023

Person klipper gräs med gräsklippare.

Med sommaren kommer feriejobben och från första mars kan ungdomarna ansöka om plats. Lindesbergs kommun kommer i år erbjuda placeringar i första hand för ungdomar födda 2006 och i andra hand för ungdomar födda 2007. Ferierna pågår i tre perioder under veckorna 24 – 26, 27 – 29 samt 30 – 32.

Sommaren 2022 erbjöds ferieplatser till över 200 ungdomar som fick chansen att jobba, tjäna pengar och samtidigt få en inblick i arbetslivet.

- Vi hoppas på att ungdomarna genom sitt feriejobb får nya goda erfarenheter som kanske kan hjälpa dem med sitt framtida yrkesval, säger Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten.

Insamlandet av ferieplatser pågår för fullt och kommer erbjudas i olika verksamheter och föreningar inom kommunen. Feriejobb finns både inom kommunal verksamhet och hos olika föreningar.

Sedan januari i år är Hesha Dino praktiksamordnare i kommunen, hon svarar gärna på dina frågor om praktik och feriepraktik.

Är du intresserad av feriejobb och är född 2006-2007?

Mer information om feriejobb och hur du anmäler ditt intresse finns på vår webbplats

Har du frågor? Kontakta:

Hesha Dino

Praktiksamordnare och handläggare Arbetsmarknadsenheten

hesha.dino@lindesberg.se

Pontus Östman

Serviceassistent och praktiksamordnare Arbetsmarknadsenheten

Pontus.ostman@lindesberg.se


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros
Hesha Dino
Praktik-och feriesamordnare
Hesha Dino