2022-02-22 11:24Pressmeddelande

Lindesbergs kommuns feriesatsning sommaren 2022

Två cyklister på en grusväg.

Med sommaren kommer feriejobben och från första mars kan ungdomarna ansöka om plats. Vi kommer i år erbjuda placeringar i första hand för ungdomar födda 2005 och i andra hand för ungdomar födda 2006. Ferierna pågår i tre perioder under veckorna 24 – 26, 27 – 29 samt 30 – 32.

Sommaren 2021 erbjöd vi ferieplatser till över 200 ungdomar som fick chansen att jobba, tjäna pengar och samtidigt få en inblick i arbetslivet.

- Vi hoppas att ungdomarna genom sitt feriejobb får nya goda erfarenheter som kan hjälpa dem med sitt framtida yrkesval, säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten.

Insamlandet av ferieplatser pågår för fullt och kommer erbjudas i olika verksamheter och föreningar inom kommunen.

Feriejobb finns både inom kommunal verksamhet och hos olika föreningar. Vi erbjuder även i år entreprenörsplaceringar i samarbete med UngDrive. Dessa platser riktar sig till ungdomar som vill prova på att driva en egen verksamhet under sommaren. För att hjälpa ungdomarna att lyckas så erbjuds utbildning och stöttning av erfarna företagscoacher.

Nytt för i år är att vi i samarbete med studieförfunden ordnar en sommaraktivitet för hela familjen på Hagabergsområdet vecka 25-26. Vi kommer bland annat erbjuda cykelskola och roliga aktiviteter i naturen. Det kommer då finnas ett antal ferieplatser som börjar med en utbildning vecka 24.

Är du intresserad av feriejobb och är född 2005-2006 så läs mer och anmäl ditt intresse på vår webbplats www.lindesberg.se under mars månad.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros