2021-02-24 07:00Pressmeddelande

Lindesbergs kommuns feriesatsning sommaren 2021

Nu är det snart dags för ungdomarna i Lindesbergs kommun att söka ferieplats och i år kan unga få pröva på att driva eget företag som feriejobb.

En nyhet är att vi utökar vårt utbud med entreprenörsplaceringar i samarbete med UngDrive. Det blir 10 platser som riktar sig till ungdomar som vill prova på att driva en egen verksamhet under sommaren. För att hjälpa ungdomarna att lyckas erbjuder UngDrive utbildning och stöttning av erfarna företagscoacher.

- Kanske har någon ungdom en idé som den vill pröva eller ett intresse av att få lära sig mer om hur det är att driva eget företag? Oavsett så ser vi positivt på att kunna erbjuda detta som ett komplement till de ordinarie ferieplatserna, säger Zila Conejeros, enhetschef på arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen.

Folkbokförda ungdomar i Lindesbergs kommun kommer kunna söka feriejobb under mars månad via Lindesbergs kommuns hemsida. Vi erbjuder platser till ungdomar födda 2004 och i mån av plats också ungdomar födda 2005. Feriearbetet är uppdelat i tre perioder veckorna 24 – 26, 27 – 29 samt 30 – 32.

Osäkerheten under 2020 påverkade många verksamheter, ferierna var inget undantag. Erbjudna platser fick sent i processen dras tillbaka på grund av pandemin och rådande rekommendationer. Några ungdomar fick därför byta plats innan placeringarna blev klara.

- Det blev ett annorlunda och utmanande år på många sätt med nya omständigheter att förhålla sig till på daglig basis, säger Zila Conejeros.

Tack vare ett gott samarbete med ideella verksamheter och föreningar blev det ändå ett lyckosamt år då vi slutligen kunde erbjuda över 200 ungdomar ett meningsfullt och givande feriearbete. Under hösten fick vi även statliga medel som gjorde det möjligt att placera ut 12 ungdomar på höstferieplatser.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros
Tobias Skogdalen
Praktiksamordnare arbetsmarknadsenheten
Tobias Skogdalen