2021-10-07 06:05Pressmeddelande

Lär dig mer om e-tjänster och hur det funkar på nätet

Hand som håller i en smart telefon med bank id-appen på skärmen.

Behöver du lära dig mer om hur det funkar på nätet? Vill du veta mer om att använda olika e-tjänster i kontakten med banker och myndigheter? Är du osäker på vad det här med IT-hot betyder för just dig? Då är du välkommen till eMedborgarveckan på Lindesbergs bibliotek och Storå bibliotek 11 – 17 oktober för att lära dig mer.

På plats finns medarbetare från Lindesbergs kommun, Länsstyrelsen och föreningen SeniorNet för att lära dig mer om digital teknik. Martin Appel, konsumentredaktör och skribent på PC för alla håller föreläsning om hur du skyddar dig mot IT-hot.

- Alla som vill lära sig mer om den digitala världen, använda bank-ID, betaltjänster eller andra tjänster i kontakten med det offentliga är välkomna, säger Oskar Larsson, bibliotekarie på Lindesbergs bibliotek.

Programmet för veckan finns att hitta på www.bergslagsbibblan.se

Aktiviteterna i eMedborgarveckan på Lindesbergs bibliotek anordnas i samarbete med Digidelnätverket som arbetar för att främja digital delaktighet och möjliggöra för personer att höja sin digitala kompetens.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Oskar Larsson
Bibliotekarie
Oskar Larsson