2021-09-08 06:07Pressmeddelande

Kulturarvsdagen i Ramsberg söndag 12 september 2021 kl 12 – 15

Ramsbergs kyrka.

Årets Kulturarvsdag firas i Ramsberg. En gång i tiden gjordes det krut i Resta.  På Kulturarvsdagen har du chansen att se en utställning om Ramsbergs krutbruk i Resta bygdegård. Övriga medverkande är Kulturcentrum, Ramsbergs hembygdsförening och Linde bergslags församling.

  • Kulturcentrum: Elsa Beskowutställning, gamla fotografier och skrifter finns att beskåda.
  • Ramsbergs hembygdsförening: Visar Loftboden med äldre skolsal och smedjan kommer att vara öppen.
  • Resta Bygdegård: Krutbruksutställning lördag och söndag kl 10 - 16.
  • Ramsbergs kyrka: Gudstjänst kl 11, ”öppet hus” och utställning ”Livets riter”, fika och barnaktivitet utanför kyrkan. Kl 14.30 minikonsert ”Livets riter”. 
  • På Ramsbergs nya kyrkogård finns kyrkvaktmästare som svarar på sköteselfrågor.
  • På Ramsbergs gamla kyrkogård introduktion av digitala guiden ”100 gravar du måste se innan du dör” och kort guidning på kyrkogården.
  • På Ramsbergs nya kyrkogård introduktion av digitala guiden 100 gravar. Kultur- och fritidsenheten finns på plats.

- Kulturarvsdagen är Riksantikvarieämbetets årliga evenemang där lokala arrangörer från hela landet medverkar. Årets tema är ”Kulturarv för alla”. Tanken med Kulturarvsdagen är att bidra till förståelse, intresse och engagemang för våra kulturarv och kulturmiljöer. I år firar vi Kulturarvsdagen i Ramsberg. Det är ett samarbete mellan Linde bergslags församling, Kulturcentrum i Ramsberg, Ramsbergs hembygdsförening, Resta bygdegård, och Lindesbergs kommun. Vi hälsar alla välkomna! säger Helen Sannerstedt, museiintendent, Lindesbergs kommun


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Helen Sannerstedt
Museiintendent och kultursekreterare
Helen Sannerstedt