2021-07-01 06:00Pressmeddelande

Kristinaskolan får nytt liv

Kristinaskolan i Lindesberg.

Lindesbergs kommun har tagit fram en ny detaljplan för området där Kristinaskolan ligger. Den nya detaljplanen börjar gälla idag och gör det möjligt att bygga om skolan till bostäder och skapar även plats för nya byggnader inom området.

– Det här är ytterligare ett steg i utvecklingen av centrum. Kristinaskolan är en central del av Lindesbergs stadsbild och det är det första du möts av när du kommer in i stan från söder, säger Simon Ljunggren, samhällsplanerare på samhällsbyggnadsförvaltningen.

Detaljplanen gör det möjligt att bygga bostäder i Kristinaskolans befintliga byggnader. Dessutom kan skolområdet utvecklas med nya byggnader som ska passa in i Lindesbergs kulturmiljö.

– Genom den nya detaljplanen blir det fler bostäder i Lindesberg, men vi kan också behålla minnet och upplevelsen av Kristinaskolan. Det blir ett lyft för centrala Lindesberg, säger Arnold Bengtsson (S), ordförande i kommunfullmäktige.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Arnold Bengtsson
Kommunfullmäktiges ordförande
Arnold Bengtsson