2022-06-29 08:29Pressmeddelande

Infopoints ger en bättre service för besökarna

En InfoPointflagga som hänger ut från ett rött trähus.

Nordic Discovery i Kloten, Uskavigården, Blombergska bokhandeln, Lindesbergs stadshotell och Lindesbergs hotell och stugby är alla nyblivna InfoPoints i Lindesbergs kommun. Perssons Magasin är också en InfoPoint sedan tidigare.

Inför årets turistsäsong har Lindesbergs kommun ett samarbete med fem olika verksamheter, för att erbjuda besökare turistinformation på flera platser runt om i kommunen. Samarbete sker genom så kallade InfoPoints. Det är enklare bemannade turistserviceplatser, knutna till Lindesbergs kommun.

Personliga möten och ett gott värdskap är en stor del av upplevelsen från ett besöksmål. Det är därför viktigt att besökarna kan få hjälp, inspiration och information där de befinner sig. Genom det här når vi fler besökare på fler platser och gör det lättare att ta del av information om våra besöksmål.

- Under den korta tid som jag har arbetat med projektet har vi lyckats få ihop fem nya InfoPoints. Vi ser nu fram emot att hitta fler engagerade verksamheter runt om i kommunen som kan vara intresserade av uppdraget, framförallt i de södra delarna, säger Linda Grönkvist, Turismutvecklare, Lindesbergs kommun.

Såhär säger en av våra InfoPoints om sitt nya uppdrag:

- Det kommer att bli roligt att kunna ge alla turister i stan en extra service i Bokhandeln i och med att vi nu har fått möjligheten att vara en InfoPoint. Vi kommer också försöka ha lokalt anknutna produkter i vår InfoPointhörna, säger Ann Björklund och Christina Orrbo, Blombergska Bokhandeln.

 


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Linda Grönkvist
Turismutvecklare
Linda Grönkvist

Relaterad media