2024-02-06 10:30Pressmeddelande

Hej ambassadör - ett projekt som ska lyfta stolta Lindesbergare

Varumärkesutvecklare Tina Backman.Tina Backman, varumärkesutvecklare, Lindesbergs kommun.

Hej ambassadör är ett initiativ där Lindesbergs kommun hoppas få ihop ett aktivt gäng i olika åldrar som hjälps åt att sprida det goda snacket om alla fina platser som finns i kommunen. Projektet drar i gång så fort det kommit in tillräckligt många anmälningar. Vill du vara med?

Tina Backman, som är varumärkesutvecklare på Lindesbergs kommun sedan maj 2023, berättar om projektet. 

Vad är tanken med Hej ambassadör?

- Tanken är att Hej ambassadör ska bli en grupp aktiva ambassadörer i olika åldrar och från olika platser av kommunen. Förhoppningen är att vi tillsammans kan hjälpas åt att inspirera, engagera och lyfta allt bra som finns i Lindesbergs kommun. Vi behöver bli bättre på att våga snacka om vad vi är bra på och berätta för andra varför de ska komma hit. Vi behöver fråga våra invånare varför de trivs här och vad de gillar med sin plats. Vi tror det genuina kan skapa nyfikenhet och hjälpa oss få en starkare identitet. Lindesbergs kommun behöver få en röst som hörs utanför kommungränserna så att folk får veta att vi finns, var vi finns och varför man ska besöka oss, säger Tina Backman, varumärkesutvecklare på kommunen.

Vad innebär det att bli ambassadör?

- Alla som bor här är ambassadörer för platsen. Men går du med i gruppen Hej ambassadör har du möjlighet att dela tips på smultronställen eller saker du gillar att göra i din vardag. Det kan vara genom personliga möten eller i sociala medier. Du får tillfälle att berätta om vad det är som gör att du trivs just här, dina intressen och vilka platser du gillar att hänga på. Självklart vill vi också att folk som bor här ska känna sig stolta över att de valt att bo just här, så projektet innebär ju även att de som bor i kommunen ska få pepp, insikt om nya platser och få känna sig riktigt stolta över att de valt att bo just här.

Vad får man om man går med?

- Du får möjlighet att bli en stolt och inspirerande ambassadör. Det finns både gömda smultronställen och drivna människor just du kan hjälpa till att lyfta. Hjälp oss ta reda på vad de som bor här trivs med, vad de gillar eller saknar. När vi börjar prata om vad vi gillar kommer vi få många olika perspektiv och en uppsjö av anledningar för andra att komma hit och hälsa på.

- Du kommer också få pepp, gemenskap och nya möten! Du kommer bidra till att folk här inser vilken bra plats de bor på. Förhoppningsvis kommer du bidra med att få invånare att känna sig lite malliga över att de bor just här. Kanske hittar de nya roliga intressen, gemenskaper eller upptäcker nya platser. Tack vare det just du bidrar med.

Hur går det till?

- Projektet Hej ambassadör drar i gång så fort vi fått in tillräckligt många intresseanmälningar. Tanken är att hitta en spridning på personer från olika delar i kommunen och med olika intressen, ålder och bakgrund. Vi söker personer som vill dela med sig av goda berättelser, som gillar att träffa människor och som har ett hjärta för platsen.

Alla ambassadörer får en introduktion innan vi drar i gång gruppen Hej ambassadör. Vi kommer även erbjuda några träffar under året i inspirerande syfte där vi ses och utbyter erfarenheter.

Anmäl ditt intresse redan - fyll i formuläret på vår webbplats.

Datum för uppstart och träffar återkommer vi med på mejl.

Följ gärna @hejambassador på instagram.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Tina Backman
Varumärkesutvecklare
Tina Backman