2021-09-29 07:00Pressmeddelande

Har du en vägsamfällighet i Lindesbergs kommun? Då kan du söka vägbidrag

Grusväg på landsbygden på hösten.

Lindesbergs kommun har från år 2021 övergått till att skapa en e-tjänst för att ansöka om det kommunala vägbidraget, både för att minska på administration men också för att säkerställa att pengarna kommer till rätt mottagare. Nu förlänger vi sista ansökningsdatum till 30 november 2021.

Vi ger varje år bidrag till vägsamfälligheter i Lindesbergs kommun, i syfte att främja en fungerande landsbygd. För att säkerställa att bidragen når rätt mottagare har vi nu gjort en e-tjänst där din vägsamfällighet ansöker om vägbidraget.

Vi har förståelse för att rutiner kan ta tid att ändra och vi vill av den anledningen förlänga ansökningstiden för vägbidrag år 2021 från 30 september till sista november.

Ansök om vägbidrag för enskild väg i vår e-tjänst


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Charlotte Lindström
Infrastrukturansvarig
Charlotte Lindström