2020-11-10 10:04Pressmeddelande

Förändringar efter de lokala allmänna råden

Lindesbergs kommun har arbetat intensivt med att vidta åtgärder och anpassa kommunens service och verksamheter så att de på bästa sätt följer de lokala allmänna råden i Örebro län. Nu presenteras samtliga åtgärder och förändringar hittills.

- Det är ett allvarligt läge och vi har jobbat metodiskt tillsammans för att förstå vad det här innebär för både oss som arbetsgivare och för vår service gentemot invånare. Nu har vi tagit fram en rad modiga åtgärder för att minska smittspridningen bland oss invånare i Lindesberg, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.

Åtgärderna är många och samhället i Lindesbergs kommun är inte öppet som vanligt under de närmaste veckorna. Badhuset Energikällan, Lindesbergs bio, Lindesbergs Arena och gymmen är stängda. Även fritidsgårdar, Familjecentralen och turistbyrån är stängd. Biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå är stängda medan biblioteket i Lindesberg håller öppet men med begränsad service.- Om alla tar sitt ansvar och följer de lokala allmänna råden så strikt som möjligt så kommer vi att stoppa den här ökningen. Vi måste jobba tillsammans – både vi i det offentliga samhället, företag, föreningar och individer måste göra sitt yttersta, säger Irja Gustafsson, kommunstyrelsens ordförande.

Översikt på åtgärder i Lindesbergs kommun på grund av de lokala allmänna råden

För mer information kontakta Henrik Arenvang, kommundirektör, Lindesbergs kommun henrik.arenvang@lindesberg.se 070-385 16 05


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.