2021-06-02 06:00Pressmeddelande

Fler villatomter ska släppas i Lindesberg

Vy över Lindesbergs stad från andra sidan Lindessjön.Nu planeras fler villatomter i Lindesberg.

Många vill bo i Lindesbergs kommun, vilket gör det svårt att hitta lediga villatomter i tätorten. Nu satsar kommunen på att släppa fler villatomter för att göra det möjligt för fler att flytta till eller inom kommunen.

– Lindesberg fortsätter att växa och det är viktigt att vi möter efterfrågan och gör det möjligt för fler att flytta till kommunen. Idag finns det tomter till försäljning i övriga delar av kommunen, och därför prioriterar vi nu tätorten. Samhällsbyggnadsnämnden har fått i uppdrag att ta fram nya detaljplaner med fler villatomter, säger Bengt Storbacka (S), ordförande i kommunstyrelsen och utskottet för stöd och strategi.

Planeringen av villatomter i Lindesbergs tätort är långsiktig. I höst påbörjar kommunen arbetet med att ta fram nya detaljplaner i områdena Ånäs, Norslund och Hermanstorp. Totalt handlar det om mellan tio och femton villatomter som kommer att finnas tillgängliga.

– Vi har valt ut dessa områden för att de passar bäst utifrån strategiskt läge, platsmässiga förutsättningar och storlek. Arbetet med detaljplanerna påbörjas i höst och tar ungefär ett år, säger Simon Ljunggren, samhällsplanerare på samhällsbyggnadsförvaltningen.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Bengt Storbacka
Oppositionsråd
Bengt Storbacka