2023-06-01 11:59Pressmeddelande

Fira nationaldagen i Oscarsparken

Folkdans i Oscarsparken i Lindesberg.

6 juni firar vi Sveriges nationaldag i Oscarsparken i Lindesberg. Vi firar dagen med dans, sång och musik. Det traditionella fantåget går från Lindesberg arena kl.17.45.
 
Vi börjar med ett traditionsenligt fantåg från Arenan kl.17.45. Alla som vill är välkomna att delta i fantåget som leds av Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan. Ta gärna med flagga.
 
I Oscarsparken spelar Hemvärnets Musikkår och Lindesbergs folkdansgille bjuder upp till dans. Som ett mer modernt inslag ställer högstadieungdomar från Stråssa GF Lindesberg sig framför scenen och dansar loss.
 
Vi har också det stora nöjet att möta Bergslagsmor, Lydia Hedberg. Hon debuterade som vissångerska och historieberätterska på Barnens Dag i Lindesberg för 115 år sedan. På nationaldagen kommer hon tillbaka till sina forna hemtrakter, fast i Maria Lindstedts tolkning. Bergslagsmor gav tre turnéer i svenskbygderna i USA och blev ett stort namn.
 
Vi välkomnar också Damkören Akvileja upp på scen. De är ett gäng glada körsjungande damer som med sin sång vill sprida glädje, hopp och välmående till både gammal och ung.
 
Tillväxtnämndens ordförande Tom Persson delar ut Kulturstipendiet, Föreningsledarstipendiet samt Byggnadspriset. Kommunfullmäktiges ordförande Arnold Bengtsson håller tal till nationen och det hela avslutas med Sveriges nationalsång.
 
Varmt välkomna att fira nationaldagen med oss!


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre