2022-06-03 08:37Pressmeddelande

Fira nationaldagen i Oscarsparken

Svensk flagga som fladdrar i vinden.

Efter ett tvåårigt uppehåll firas nationaldagen åter i Oscarsparken. Vi firar med sång, dans, tal och stipendieutdelning.

Vi börjar med ett traditionsenligt fantåg från Arenan kl.17.45. Alla som vill är välkomna att delta i fantåget som leds av Hemvärnets Musikkår Guldsmedshyttan. Ta gärna med flagga.

I Oscarsparken spelar Hemvärnets Musikkår och Lindesbergs folkdansgille bjuder upp till dans. Staffan Blixt ger oss kloka ord och medlemmar från Bergslagens Spektakelteater visar upp väl valda delar från årets Korpspel. Tillväxtutskottets ordförande Magnus Storm delar ut Kulturstipendiet, Föreningsledarstipendiet samt Byggnadspriset. Kommunfullmäktiges ordförande Arnold Bengtsson håller tal till nationen och det hela avslutas med Sveriges nationalsång.

Varmt välkomna att fira nationaldagen med oss!


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre