2024-02-29 15:52Pressmeddelande

Feriejobb sommaren 2024

Person klipper gräs med gräsklippare.

Snart är sommaren och feriejobben här. Från första mars kan ungdomarna ansöka om plats. Lindesbergs kommun kommer att erbjuda placeringar i första hand för ungdomar födda 2007 och i andra hand för ungdomar födda 2008. Ferierna pågår i tre perioder under veckorna 24 – 26, 27 – 29 samt 30 – 32.

Sommaren 2023 erbjöds över 200 ungdomar i Lindesbergs kommun ferieplatser. Där de fick chansen att jobba, tjäna pengar och samtidigt få en inblick i arbetslivet.

Det är ett stort arbete som görs för att erbjuda ungdomarna denna möjlighet, men det är en mycket bra investering för framtiden, säger Zila Conejeros, enhetschef på Arbetsmarknadsenheten, Tillväxtförvaltningen i Lindesbergs kommun.

Ferier är ett stort steg in i vuxenvärlden och jag som är ny på mitt uppdrag ser detta som en bra möjlighet för framtiden, både för de unga men även för arbetsmarknaden på sikt. Att få vara med att skapa möjligheter för våra unga och för kommunen, säger Sofié Krantz, praktiksamordnare på Arbetsmarknadsenheten.

Det är kul att ungdomarna får komma ut och arbeta och tjäna egna pengar, säger Pontus Östman som har jobbat med praktiksamordningen i många år.

Insamlandet av ferieplatser pågår för fullt och kommer erbjudas i olika verksamheter och föreningar inom kommunen. Det är platser från Norr till söder i kommunen, allt från äldreomsorg, barnomsorg och trädgårdsarbete. Samt hos föreningar där allt från sport, bad och kulturabete finns att välja bland.

Är du intresserad av feriejobb och är född 2007-2008, läs mer och anmäl ditt intresse via kommunens webbplats www.lindesberg.se under mars månad.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Zila Conejeros
Enhetschef Arbetsmarknadsenheten
Zila Conejeros
Pontus Östman
Serviceassistent Arbetsmarknadsenheten
Pontus Östman
Sofié Krantz
Praktiksamordnare/handläggare Arbetsmarknadsenheten
Sofié Krantz