2021-03-26 07:14Pressmeddelande

Distansundervisning på fler grundskolor i Lindesberg

Ett barn sitter vid en dator och tar del av distansundervisning. För att kunna säkra kvalitén på undervisningen får nu fler elever ta del av undervisningen hemifrån.

Storåskolan går från måndag den 29 mars över till att delvis undervisa eleverna på distans. För Stadsskogsskolan innebär beslutet en förlängning av den distansundervisning som pågått de senaste två veckorna. Distansundervisningen pågår fram till fredag den 16 april.

- Våra medarbetare runt om i Lindesberg gör ett fantastiskt jobb för att upprätthålla undervisningen, men på de här skolorna behöver vi nu vidta ytterligare åtgärder. Det gör vi för att kunna säkra kvaliteten på undervisningen samtidigt kunna erbjuda en trygg arbetsmiljö för elever och personal, säger Michael Tybell, verksamhetschef för grundskolan i Lindesbergs kommun.

Upplägget innebär att olika årskurser turas om att vara på plats i skolan och studera hemifrån. Lektionerna på distans genomförs via den digitala plattformen Teams.

Beslutet är fattat av Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Michael Tybell
Verksamhetschef grundskolan
Michael Tybell