2021-03-30 13:19Pressmeddelande

Distansundervisning för årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra

Bild på flicka som sitter vid sitt skrivbord framför datorn och deltar i lektion.

Onsdag den 31 mars och torsdag den 1 april sker undervisningen för årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg på distans. Detta beror på ökad sjukskrivning bland personalen.

Eleverna i årskurs 6 på Brotorpsskolan Södra i Lindesberg får under onsdag och torsdag denna vecka sin undervisning på distans. Nästa vecka är det påsklov och därefter räknar skolan med att åter kunna ha alla klasser på plats.

I början av den här veckan har vi fått signaler om en ökad sjukskrivning hos personalen. För att säkra situationen blir det därför bäst att tillfälligt gå över till distansundervisning. Vår bedömning är att eleverna i årskurs 6 har den IT-kompetens som krävs för att klara två dagars distansundervisning, säger Åsa Jönsson, biträdande verksamhetschef för grundskolan.

Beslutet är fattat av Barn- och utbildningsnämndens ordförande.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Åsa Jönsson
Biträdande verksamhetschef för grundskolan
Åsa Jönsson