2024-01-30 16:24Pressmeddelande

Dags att söka eller nominera till årets stipendier

Tre personer som tar emot föreningsledarstipendiet 2023.

Nu är det dags igen. Sök eller nominera mottagare av kommunens Byggnadspris samt Kulturstipendium och Föreningsledarstipendium senast 24 mars. Tillväxtnämnden tar beslut och delar ut den 6 juni.

Årets Byggnadspris

Ska utdelas till fastighetsägare eller byggherre i Lindesbergs kommun som omsorgsfullt restaurerar byggnader till sitt ursprungliga skick eller nybyggnation som genom god arkitektur samspelar med den befintliga miljön.

Prissumma: 10 000 kr

Årets Kulturstipendium

Ska utdelas till enskild person eller grupp som är i början av sitt konstnärskap inom områdena bild, musik, dans, teater, film, litteratur eller annan jämförlig konstnärlig uttrycksform. Stipendiet ska stimulera till fortsatta studier och vidareutveckling inom det konstnärliga området.

Prissumma: 10 000 kr

Årets Föreningsledarstipendium

Ska utdelas till personer som genom stort ideellt engagemang bidragit till att barn, ungdomar och vuxna, regelbundet utövar fritidsaktiviteter i kommunen. Stipendiet ska uppmuntra föreningsledare att fortsätta utvecklas genom fortbildning eller resa, och på så sätt få nya idéer och engagemang.

Prissumma: 10 000 kr

Så här söker eller nominerar du

Vem som helst kan söka stipendierna eller nominera kandidater.

Skicka ansökan eller förslag med motivering via mejl till kulturkontoret@lindesberg.se senast 24 mars.


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande, kultur och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.


Kontaktpersoner

Sara Sporre
Kultursekreterare
Sara Sporre