2021-02-23 06:40Pressmeddelande

Ändrade öppettider på biblioteken och kulturhistoriska arkivet

På grund av ändrade arbetssätt och färre resurser minskar öppettiderna på biblioteken i Lindesbergs kommun och på kulturhistoriska arkivet.

Bakgrunden till de nya öppettiderna är minskade resurser till biblioteken som därför behövt minska personal. Öppettiderna påverkas också av att bibliotekspersonalen ändrar arbetssätt för att uppfylla bibliotekslagen till exempel genom att arbeta läsfrämjande med barn och unga. Uppdraget handlar om att nå fler besökare och nya användare. Det är också viktigt att främja den digitala delaktigheten i samhället.

De nya öppettiderna innebär att biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå är öppna en dag per vecka. Även biblioteket i Lindesbergs öppettider minskar. På samtliga bibliotek kan grupper boka besök även andra tider än ordinarie öppettider.

På grund av smittläget är biblioteken i Fellingsbro, Frövi och Storå för närvarande stängda för spontanbesök. Biblioteksbussen kör inte heller efter turlista av samma anledning.

I samband med att biblioteket i Lindesberg ändrar sina öppettider kommer det kulturhistoriska arkivet, så fort smittläget tillåter öppning, att ha öppet på tisdagar. Det gäller även Meröppet på biblioteket.

Mer information från kultur- och fritidschef

Kristina Öster
0581-81527
kristina.oster1@lindesberg.se


Om Lindesbergs kommun

Lindesbergs kommun ligger i norra Bergslagen i Örebro Län. Staden i vår kommun är Lindesberg och våra tätorter är Fellingsbro, Frövi, Vedevåg, Storå och Guldsmedshyttan. Här finns en vacker natur och ett rikt kulturarv som präglar våra orter. I Lindesbergs kommun har vi ett stort engagemang både för företagande och idrott. Vi finns till för att varje dag utföra en service till de 23.500 invånare som bor här.